2024 április 16

RSS Facebook

2012. március 12. hétfő, 10:30

Az Airbus üzleti sugárhajtású repülőgépe Indiában - Az ACJ318-as a világ legszélesebb törzsű bizjetje

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Airbus ACJ318, az A318-as üzleti repülésekre optimizált változata uralja az európai gyártó standját a hyderabadi repülőgép-kiállításon és vásáron. Az Indiában most bemutatott gép az abu-dzabi Al Jaber Aviation tulajdona, amely 19 személyre rendeztette be az elsősorban VVIP charterepülésekre szánt A318-ast. Ez az Airbus első üzleti jetje, amely Indiában vendégszerepel.

Az ACJ318 törzskeresztmetszete megegyezik az ismert A320-as utasszállító gépekével, s ez a legtágasabb, a legkényelmesebb a piacon beszerezhető összes üzleti jet közül. A kiállított gépben az utasok egy több zónára osztott kabinban dolgozhatnak és pihenthetnek. Van olyan rész, amely nappal dolgozóként, éjjel pedig hálószobaként funkcionál, és természetesen komplett fürdőszoba is található a fedélzeten.




Az Airbus ACJ318-asa ugyanakkor hatótávolságával is felveszi a versenyt bármely üzleti sugárhajtású géppel, így leszállás nélkül repülhet a világ legforgalmasabb úti céljai között.

Az Airbus a nyolcvanas évek közepén szállítota le az első üzleti sugárhajtású gépet, s ma már több mint 170 megrendelése van ebben a kategóriában. A már átadott Airbus üzleti jetek a világ minden kontinensén repülnek, beleértve az Antarktiszt is.

Az Airbus üzleti sugárhajtású gépeinek egyik legnagyobb felvevőpiaca az ázsiai–csendes-óceáni térség, ahol nemcsak nagy cégek és mágnások a megrendelői, de számos kormány is.

Fotó: Airbus