2024 március 29

RSS Facebook

2012. március 12. hétfő, 14:04

Járatnyitások Horvátországba

Értékelés:
(1 értékelés)


A Vueling spanyol diszkonttárság a már meglévő Barcelona-Dubrovnik járat mellé június 23-tól indítja be a júniustól október végéig szezonálisan közlekedő Barcelona- Split járatot, amely kedden, szombaton és vasárnap szállítja majd az utasokat a két város között.

A nyári időszakban egy másik spanyol cég is új járatokat vezet be Horvátországba, mégpedig az Iberia Regional Air Nostrum, amely július 23-tól szeptember elejéig szerda, csütörtök és szombati napokon jár majd a Madrid-Split vonalon, adja hírül a Horvát Idegenforgalmi Közösség hírlevele.





Spanyolország és Horvátország között a 2012-es nyári szezonban a következő relációkon repülhetünk: Madridból Dubrovnikba (Iberia, Easy Jet), Zágrábba (Iberia), és Splitbe (Iberia Regional, Air Nostrum); Barcelonából Dubrovnikba (Vueling), Zágrábba (Croatia Airlines) és Splitbe (Vueling); valamint Bilbaóból és Valenciából Dubrovnikba (Iberia Regional).

A német Germanwings szintén két járatnyitást jelentett be Horvátországba: az egyik a március 27-től heti háromszor (kedd, csütörtök és szombat) közlekedő Rijeka-Köln, valamint a június 20-tól heti kétszer (szerda és péntek) repülő Rijeka-Berlin járat. A Germanwings egyébként Zágrábba, Splitbe, Dubrovnikba, Pulába és Zadarba üzemeltet járatokat Németországból.

A svájci SkyWork májustól két új szezonális járatot indít Horvátországba: a május 4-től péntekenként közlekedő Rijeka-Bern, valamint a május 5-től október 27-ig üzemelő Bern-Split járatot, mely utóbbi az első hónapban csak szombatonként, majd június közepétől szerdán is üzemel majd. Mivel Splitből eddig Bázelbe, Zürichbe és Genfbe lehetett repülni a svájci városok közül, ez lesz az első járat, amely Svájc fővárosába biztosít légi összeköttetést.

A Jet2.com brit diszkonttársaság 2012 májusában nyitja meg Manchester- Pula járatát, amely május 19 és október 6 között szombati napokon fog közlekedni.

Szintén 2012 májusában indítja be első saját pulai járatát a Lufthansa német nemzeti légitársaság, amely heti egyszer repül majd a bajor fővárosba, Münchenbe. A Lufthansa május 5 és október 13 között szombati napokon szállítja az utasokat a Pula – München vonalon.

A Ryanair október 27-én indítja be a London Stansted repülőtérről Pulába repülő járatát. Európa vezető fapados társasága az idén is közlekedteti a Frankfurtból és Brüsszelből Pulába repülő járatait, illetve a norvég fővárosból, Oslóból indít új járatot Pulába.

Turizmus Online