2024 május 05

RSS Facebook

2012. március 13. kedd, 14:17

Júniusban indul a Volotea Budapest - Velence járata

Értékelés:
(0 értékelés)


A korábbi tervek ellenére nem április 25-től, hanem idén június elejétől indít járatokat a Volotea légitársaság Budapestről Velencébe. A Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Kam Jandu köszöntötte az új légitársaságot, és úgy nyilatkozott, hogy ebben az új helyzetben a kiesést  gyorsan sikerült pótolni. 

A Volotea légitársaság üzleti tervében 500 útvonalon 70 kis-és közepes méretű európai várost céloz meg, a nagy átszálló repülőterek elkerülésével. 







Heti három menetrend szerinti járat indul majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról, hétfőn, szerdán és pénteken. Három Boeing 717-es, 125 férőhelyes repülőgépet üzemeltetnek majd, mely ugyan kisebb repülőgép, azonban a fapadosoknál megszokott három plusz hármas üléssor helyett, három plusz kettes üléssorok várják majd az utasokat. 

Az idén alapított Volotea tulajdonosai között vannak a Vueling Airlines alapítói és további befektetők. Közülük az egyik egy spanyol pénzügyi alap, melynek portfóliójának nagy részét légiipari befektetések teszik ki. 

Alfons Claver a Volotea kommunikációs igazgatója ennek kapcsán elmondta, hogy fontos, hogy a légitársaság stabil háttérrel rendelkezzen.

Fotó: Volotea