2024 március 28

RSS Facebook

2012. március 14. szerda, 11:39

Kamerapróbával kezdődnek az éves „Nyitott Égbolt” feladatok

Értékelés:
(0 értékelés)


Az idei év első „Nyitott Égbolt” feladata előtt sor került a repülőgépbe épített kamera és az ahhoz kapcsolódó vezérlő rendszer, a CCNS (Computer Controlled Navigation System) berepülésére.

A beépítés a repülés előtt nagyjából egy órát vesz igénybe, az értékes kamerát igen nagy körültekintéssel kell kezelni. A fényképezés a repülőgépen kialakított speciális nyíláson keresztül történik, a számítógép által kijelölt fotópont átrepülésekor, automatikusan. A fotózás magassága 1200 méter. A felvételek kidolgozását azután a HM Térképészeti Nonprofit Közhasznú Kft. szakemberei végzik Budapesten speciális laboratóriumban.

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Szállítórepülő Század kijelölt személyzete és a légifotó feladatokat végrehajtó szakembergárda hatékony együttműködésére van szükség a feladat sikeres végrehajtásához. A „nyitott Égbolt” feladatok során a hajózó , műszaki és térképészeti szakemberek évek óta eredményesen működnek együtt itthon és külföldön egyaránt, ezzel is megbecsülést szerezve alakulatunknak és a Magyar Honvédségnek.

MH 59. Sz.D. Repülőbázis

Fotó: Tóth László