2024 április 23

RSS Facebook

2012. március 28. szerda, 14:06

A Saab ismételten a Gripen rendszerhez kapcsolódó megrendelést kapott az FMV-től

Értékelés:
(0 értékelés)


A védelmi és biztonsági  berendezéseket gyártó Saab 128 millió svéd korona értékű (kb. 14 millió Euró) megrendelést kapott  a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalától (FMV). A megrendelés a Gripen rendszer üzemben tartásához és fenntarthatóságához kapcsolódó tanulmányok elkészítésére vonatkozik.

Az FMV megrendelésének értelmében a Saab folyamatosan fenntartja és fejleszti a Gripen C/D verziójú repülőgépeket, a Svéd Légierő hosszútávú üzemeltetési terveivel összhangban. Emellett a megrendeléshez kapcsolódóan a Saab kidolgozza a flotta fejlesztési lehetőségeire vonatkozó javaslatait is.







A Saab feladatai közé tartozik a Gripen C/D bevethetőségi és harci képességeinek fenntartása is. A megrendelés keretében a technikai háttértámogatást, tesztrepüléseket és a szimulátorok fenntartását biztosítja a gyártó a Gripen rendszer hosszútávú üzemben tartásának érdekében.

A megrendelés teljesítésére 2012-ben második negyedévében kerül sor.

A Saab világszínvonalú, piacvezető hadiipari és biztonságtechnológiai gyártó, amely a világ minden kontinensén jelen van. Folyamatosan fejleszti és bővíti termékeit, hogy azok megfeleljenek a vásárlók igényinek, minden körülmények között.

Saab Sajtóközpont

Fotó: Saab