2024 április 25

RSS Facebook

2012. április 03. kedd, 13:22

15 darab Cessna Caravant rendelt az orosz állam

Értékelés:
(0 értékelés)

Tizenöt darab Cessna Grand Caravan turbólégcsavaros repülőgépet vásárolt az orosz állam a világ elsőszámú kisgépes repülőgép gyártójától. A gépeket Oroszország az állam lízingcégének a közreműködésével szerzi be. A tizenöt egymotoros szállítógépből hetet még az idén átadnak a megrendelőnek az amerikaiak, a maradék nyolc Grand Caravan 2013-ban kerül Oroszországba, további 15 gép vásárlására szóló opcióval. A gépek ezt követően az orosz állami lízingcég közreműködésével kerülnek majd az ország különböző régióiba elősegítve a belföldi légiközlekedés fejlődését.

Pana Poulios, a Cessna európai kereskedelmi igazgatója az üzlet kapcsán elmondta, hogy óriási siker a számukra a tizenöt gép eladása Oroszországban. A Cessna Grand Caravan pedig a legmegfelelőbb típus arra a feladatra, amelyre használni kívánják Oroszország-szerte, hiszen igen megbízható repülőgép, gyors, gazdaságos és bírja a szélsőséges körülményeket mindamellett, hogy minimális a szervíz igénye.

A Cessna korábban már eladott három Grand Caravant a térségben, amelyeken kívül további három gép eladása jelenleg is folyamatban van Szibériába és egy másik gépé pedig Kazasztánba. A Grand Caravan összesen 12 utas szállítására alkalmas, akár 800 méter hosszú kifutópályáról. A hatótávolsága 1650 km és a maximális utazósebessége 184 csomó (330 km/h). Az első Cessna Grand Caravan 1990-ben készült el és azóta több mint 1500 darabot adtak el a típusból.

Fotó: Cessna