2024 április 28

RSS Facebook

2012. április 04. szerda, 13:17

Megérkezett a Wizz Air hatodik Airbus-a

Értékelés:
(0 értékelés)



A Wizz Air ma köszönti hatodik Airbus A320-as repülőgépét budapesti bázisán. A légitársaság az elmúlt alig három hónapban 3 új repülőt telepített Budapestre, így jelenleg a legnagyobb flottával rendelkezik Magyarországon.
A Wizz Air nemrégiben léptette életbe nyári menetrendjét, ezáltal már 32 olyan népszerű célállomás érhető el Budapestről, mint például az olaszországi Catania és Róma, vagy a spanyol Barcelona. Ezen felül ettől a héttől közvetlen járat indul Szófiába, heti háromszor (kedden, csütörtökön és szombaton). Június 18-án a Wizz Air megnyitja a Debrecen – London-Luton útvonalat is.






A hálózatbővítések mellett a Wizz Air 2012 március 31-én lezárta az előző pénzügyi évét, és megerősíti, hogy a stabil pénzügyi teljesítmény mellet kétszámjegyű növekedésre számít a következő évben is. A Wizz Air több mint 11 millió utast szállított az elmúlt pénzügyi évben, ebből 1,3 milliót a budapesti bázison. A Wizz Air járatainak töltöttsége (load factor) elérte a 85%-ot.
“A hatodik gép érkezésével a Wizz Air lett a legnagyobb flottával rendelkező légitársaság a hazai fővárosban. Ez egy meglehetősen fontos mérföldkő egy olyan vállalat életében, amely magyar gyökerekkel rendelkezik, és jelentős mértékben magyar munkavállalókat foglalkoztat. Továbbra is növekedni fogunk, és ennek segítségével még több lehetőséget biztosítunk utasaink számára, hogy élvezhessék az alacsony árak és a nagyszerű utazási élmény kombinációját” – mondta Abrán György, a Wizz Air Kereskedelmi igazgatója.
Kép és szöveg: Wizz Air