2024 április 24

RSS Facebook

2012. április 05. csütörtök, 13:00

Hétfőn ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Saab

Értékelés:
(0 értékelés)


A védelmi és biztonsági berendezéseket gyártó Saab számára kiemelt fontosságú nap volt az április 2. A vállalat ezen a napon ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, valamint ebben az időszakban zajlott négy nemzet részvételével Svédországban a Lion Effort hadgyakorlat.


A Saab-ot 1937. április 2-án alapították a Svéd Parlament döntése nyomán azzal a céllal, hogy az ország maga gyárthassa a vadászgépeit. Alapítása óta a Saab kulcsfontosságú szereplője az innovatív svéd iparnak.







“Az elmúlt 75 év során a repülés kiemelten fontos szerepet töltött be az üzleti életünkben. A mai napig a vállalat összesen 4000 repülőgépet gyártott. 75 év repülési tapasztalatával és fejlett technológiájú mérnöki hátérrel arra törekszünk, hogy világ védelmi és biztonsági piacának meghatározó szereplőjévé váljunk’, nyilatkozta Håkan Buskhe, a Saab AB elnök-vezérigazgatója.

Az 75. évforduló ünneplésével azonos időben zajlott a svédországi Ronneby-ben a Lion Effort 2012 elnevezésű hadgyakorlat, amely a legnagyobb szabású az eddigi gyakorlatok történetében. Svédország, Magyarország, Csehország és Dél-Afrika közel 30 Gripen vadászrepülővel vett részt az eseményen, amíg a Thai Légierőt megfigyelők képviselték.

Håkan Buskhe elmondta: “a Gripent repülők nagycsaládja egyre bővül, amely működési és finanszírozási előnyöket is jelent a programban résztvevő országok számra. A Lion Effort kiválóan bemutatta, hogy hogyan tudnak együttműködni, gyakorolni és egymás tapasztalataiból tanulni a Gripent repülő nemzetek szakemberei”.

A Saab-nak ma 5 kontinens 32 országban van önálló képviselete, világszerte közel 14 000 alkalmazottal. A vállalat sikerének kulcsa az előrelátás és a gyors alkalmazkodás, valamint a kutatásra és fejlesztésre fordított jelentős befektetések.

A Saab világszínvonalú, piacvezető hadiipari és biztonságtechnológiai gyártó, amely a világ minden kontinensén jelen van. Folyamatosan fejleszti és bővíti termékeit, hogy azok megfeleljenek a vásárlók igényinek, minden körülmények között.

Kép és szöveg: Saab Sajtóközpont