2024 április 20

RSS Facebook

2012. április 06. péntek, 09:55

Budapesti járathoz keres légitársaságot Kolozsvár

Értékelés:
(0 értékelés)


A Malév csődje okozta űrt szeretné mihamarabb kitöltetni a kolozsvári repteret üzemeltető Kolozs Megyei Önkormányzat, amelynek elnöke, David Ciceo most bejelentette, hogy „olyan partnert keresnek, amely biztosítja a budapesti átszállást is”.








Magyarán, a Liszt Ferenc reptérre ráhordó Malév-utódot keresnek Kolozsvárra, de a megyei elnök megjegyezte, olyan fapadosra nincs szükségük, amely csak Kolozsvár-Budapest járatban gondolkodik, és a menetrendje nem alkalmazkodik más útvonalakhoz. Ciceo elismerte, Kolozsvár és Budapest között túl kicsi a távolság ahhoz, hogy csak a két várost szem előtt tartó légitársaság töltse ki a Malév által hagyott űrt, és emlékeztetett, hogy a magyar légitársaság járatai mennyire fontosak voltak, mert kapcsolatot biztosítottak Európa megannyi fővárosa irányába.

A Malév annak idején napi két járatot üzemeltetett a két város között, s a megyei önkormányzat most, többek között a Taromot is megkereste az ügy megoldása érdekében.
Jelenleg Erdélyből csak Marosvásárhelyről lehet menetrend szerinti gépekkel Budapestre repülni, a Wizz Air heti három alkalommal indítja repülőit.

Turizmus Online
Fotó: Wizz Air