2024 április 28

RSS Facebook

2012. április 13. péntek, 14:24

A KLM újratervezteti World Business osztályának enteriőrjét Hella Jongerius híres holland formatervezővel

Értékelés:
(0 értékelés)


A KLM Holland Királyi Légitársaság a híres holland formatervezőt, Hella Jongeriust kérte fel flottájának repülőgépein a business osztály World Business Class (WBC) enteriőrjének újratervezéséhez. Ezzel lehetővé válik a KLM WBC termékének korszerűsítése, a nemzetközi vonzerőt és holland örökség adta  büszkeségünket hangsúlyozó vezető holland belsőépítészet ötvözése jegyében.

A Hella Jongerius-szal való egyedi együttműködés jegyében, a KLM egy teljesen új business osztállyal kíván jelentkezni. Az enteriőr újratervezésén túl, Hella Jongerius új lapos üléseket is kialakít. Az utasok kényelmét és a biztonságot szem előtt tartva, célja a KLM márkajegyeinek hangsúlyozása. Ez a lépés remekül illeszkedik egyéb sikeres KLM-es kezdeményezések egész sorába, melyek mind a WBC megújulását szolgálják: vezető divattervezők és holland mesterszakácsok is együttműködnek a KLM-mel e célból.







Erik Varwijk, a KLM ügyvezető igazgatója: “Azzal, hogy a KLM Hella Jongeriushoz fordult, úgy döntött, hogy egy vezető holland tervező segítségét kéri abban, hogy business osztályú utasaik otthon érezzék magukat a fedélzeten. Tervezőként, Hella számos, széleskörű tapasztalatra tett szert, amit most a KLM és annak ügyfeleinek a szolgálatába állít, szem előtt tartva a légiipar repülőgép-utasterekre vonatkozó előírásait. Korábbi munkái már bizonyították, hogy képes arra, hogy az ilyen jellegű feltételeket ötvözze a magas szintű tervezéssel: ennek ékes bizonyítéka a „polder-kanapé”, amely egyszerre kényelmes és szép is.

Azzal, hogy kiemelt figyelmet fordít a minőségre, valamint nagy tapasztalatával, pontosan tudja, hogy egy márkát mi tesz egyedülállóvá.  Kiváló választás!” Hella Jongerius: “Ragyogó lehetőség számomra az, hogy a KLM számára utastér-belsőt illetve új business ülést tervezhetek. A kihívás abban áll, hogy ötvözzem a biztonságos egyéni kényelmet az innovációkon alakuló barátságos kialakítással. Ennek keretében optimális módon kombinálhatom a hagyományos részleteket, az ipari textiljeimet, a színérzékemet a high-tech funkcionalitással.” A KLM első repülőgépének újraalakítását 2013 júniusában kezdi meg. A Boeing 747-400-as géptípusokat alakítják át elsőként, összesen 22 repülőgépet. További részleteket az új ülésről és a belső design-ról  2012. második félévében adunk.

Kép és szöveg: KLM