2024 április 20

RSS Facebook

2012. április 16. hétfő, 15:20

Két új Sikorsky S–300C helikoptert rendelt Indonézia Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Az Indonesian Aerospace amerikai leányvállalata, az IPTN North America kettő plusz négy gépes megrendelést adott le az amerikai Sikorsky Aircraft Co. által gyártott S–300C dugattyús kishelikopter típusra. A beszerzés révén több mint száz új helikopterpilóta képzését kezdhetik majd meg az indonéz hadsereg számára a közeljövőben. Mindezt annak a programnak a keretében hajtja végre a kelet-ázsiai ország, amelyet 2012 márciusában hirdetett meg indonézia védelmi minisztere, Purnomo Yusgiantoro. Eszerint Indonézia megduplázza a katonai helikopter flottáját a jövőben, amelyhez új kiképzőhelikopterekre és pilótákra is szüksége van.

Indonézia gazdasága folyamatosan fejlődik, így lehetősége van arra, hogy megújítsa a szállítóhelikopter flottáját. Ennek egyik első állomása az új S–300C dugattyús kiképzőhelikopterek beszerzése. Az S–300C a világ vezető alap kiképzőhelikoptere, köszönhetően olcsó üzemeltethetőségének, megbízhatóságának, egyszerű karbantarthatóságának és könnyű vezethetőségének. Éppen ezért kiválóan alkalmas a leendő katonai helikopterpilóták alapkiképzésére. Az új gépeket várhatóean ez év végén átveheti már az indonéz megrendelő.

Az amerikai Sikorsky Aircraft Co. folyamatosan terjeszkedik a dél-ázsiai régióban is, amelynek egyik első lépéseként irodát nyitott Malajziában idén februárban. Ezt megelőzően pedig tavaly decemberben 12 darab S–70i Black Hawk helikoptert adott el a Brunei Szultánság védelmi minisztériumának.

Az S–300C kishelikopter a világ minden részén megtalálható nem csak kiképzőhelikopterként, hanem katonai és rendőrségi felderítő helikopterként, olajevezeték ellenőrző gépként, légifotós, vadszámláló és taxihelikopterként. A pilótafülkéje mérete, a hasznos teheremelő képessége, repülési paraméterei, erős és megbízható sárkányszerkezete és motorja, valamint olcsó üzemeltetése révén kategóriájának vezető típusa az S–300C kishelikopter.

Fotó: Sikorsky Aircraft