2024 március 28

RSS Facebook

2012. április 27. péntek, 08:32

Földi űrutazás és repülés a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban

Értékelés:
(0 értékelés)


Földi űrutazás és repülés a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban. Április 27-től ismét látogatható a Közlekedési Múzeum repülési és űrhajózási gyűjteménye a Petőfi Csarnok emeleti részén.

A látogatók nemcsak a több mint 50 eredeti repülőgépet (motoros és vitorlázó gépek), valamint számos eredeti repülőgép-motort tekinthetnek meg a kiállításban, hanem a számítógépes repülés-szimulátorokon túl beülhetnek egy Rubik-féle Góbé vitorlázó repülőgép pilótafülkéjébe is, ahol virtuálisan élhetik át a vitorlázórepülés élményét.





A kiállításban megtekinthető a Közlekedési Múzeum űrhajózási gyűjteménye is, amely eredeti műszerek, modellek, dokumentumok mellett olyan érdekességekkel is várja a látogatókat, mint Farkas Bertalan és Valerij Kubászov parancsnoki egységének méretpontos másolata, amelybe bárki beleülhet, vagy a Marson évek óta működő Opportunity marsjáró 1:1 arányú másolata.

Farkas Bertalan eredeti Szojuz leszálló egysége a Közlekedési Múzeum főépületében tekinthető meg, és a látogatók állandó kérdése, hogy miként fért el az űrhajóban két ember?  Az Űrhajózási Kiállításban a méretpontos másolat erre is választ ad.


A Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás 2012. április 27-én 10 órától látogatható.

A kiállítás előre láthatóan október közepéig lesz nyitva.

Repüléstörténeti és Űrhajózási Állandó Kiállítás nyitva tartása:

  • április 27. péntek 10-16 óra,
  • ápr. 28. szombat 10-17 óra,
  • ápr. 29. vasárnap 10-17 óra,
  • ápr. 30. hétfő: zárva,
  • május 1. kedd 10-18 óra.

Május 1. utáni nyitvatartási rend:

  • péntek 10-17 óra,
  • szombat, vasárnap 10-18 óra.



Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Kommunikációs Osztály