2024 április 28

RSS Facebook

2012. május 03. csütörtök, 14:28

Az éj leple alatt egy Boeing "gurul" át Budapest belvárosán Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Airportal.hu információi szerint csütörtök éjjel közúton szállítják át  a 2009 szeptemberében csődbe ment Sky Europe egyik, évek óta ott tárolt Boeing 737-300-as repülőgépét. A gépet a a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a TEK (Terrorelhárítási Központba) viszik. 

A Airportal.hu légiközlekedési portál úgy tudja, hogy a konvoj este 8-9 óra körül indul a ferihegyi repülőtérről, majd az Üllői út-Népliget-Hungária körút útvonalon át érkezik a Terrorelhárítási Központba.






A  gépről a függőleges és vízszintes vezérsíkokat, és a szárnyakat már leszerelték, közúton a sárkányrészt fogják szállítani túlméretes szállítmányként. A szárnyakat és vezérsíkokat kisebb teherautók viszik majd.

A SkyEurope 2009. szeptember 1-én függesztette fel működését, a repülőgépet ezt követően repülték át Ferihegyre, teljes SkyEurope festésben, amelyet még ma is büszkén visel. A repülőgép hajtóműveit, műszereit és egyéb piacképes alkatrészeit idő közben kiszerelték és értékesítették, a "csupasz" sárkányszerkezet azonban immár közel 3 éve vesztegelt Ferihegyen.

A repülőgépet információink szerint a TEK központi telephelyén újra összeszerelik majd és feltehetően a terror elhárítók fognak majd rajta gyakorlatozni.

Airportal.hu

Fotó: Samu Ádám/ AIRportal.hu