2024 április 28

RSS Facebook

2012. május 05. szombat, 09:11

Megérkezett a Lufthansa első Boeing 747-8-asa Frankfurtba Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)

Az Egek Királynője új üzleti osztályt kapott / Az első menetrendszerinti járat június 1-jén Washingtonba indul. Az Egek Királynője megérkezett Frankfurtba. A Lufthansa a világon elsőként átvette a Boeing 747-8-ast. A német légitársaság vadonatúj, D-ABYA regisztrációs számú Jumbo gépe a Washington állambeli everetti Boeing gyárban történt átadás-átvétel után egy áthúzást mutatott be a Lufthansa Technik otthonában, a hamburgi repülőtéren, majd biztonságban landolt új állomáshelyén, Frankfurtban.

2012. június 1-jén a világ első utasszállító Boeing 747-8-asa az LH 418 kódszám alatt Frankfurt és az USA fővárosának repülőtere, a Washington Dulles International Airport között fog közlekedni.

„Örömmel üdvözöljük interkontinentális flottánk új tagját, a Boeing 747-8 Intercontinentalt. Utasaink számára egyedi repülési élményt biztosítunk ezzel a vadonatúj fejlesztésű repülőgéppel, amelyen most mutatkozik be a Lufthansa új üzleti osztálya. A Boeing 747-8-ast alacsonyabb zajkibocsátás, üzemanyag-fogyasztás és CO2 kibocsátás jellemzi, így a maximális komfortot minimális környezeti terhelés mellett biztosítja” – mondta Carsten Spohr, a Lufthansa alelnöke a frankfurti repülőtéren az érkezés alkalmából.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Lufthansával közösen ünnepelhetjük ezt a fontos mérföldkövet. A német légitársasággal 50 évre visszanyúló közös múltunk van és a Lufthansa az első személyszállítási ügyfelünk, aki üzembe állítja az új 747-8 Intercontinentalt” – mondta Elizabeth Lund, a Boeing Commercial Airplanes alelnöke és a 747-es ügyvezető igazgatója. „A Lufthansa nagymértékben hozzájárult az új és hatékony gépünk kifejlesztéshez, a légitársaság utasai pedig az utazási komfort egy új szintjét tapasztalják meg a 747-8 Intercontinentalon, amely a 21. században valóban az Egek Királynője” – tette hozzá.
A június elsején menetrend szerinti forgalomba álló 747-8-as utasai elsőként fedezhetik fel az új üzleti osztályt. Az új ülés kivételes komfortot nyújt mind ülő, mind fekvő pozícióban, amelyet egyedi beállítási lehetőségek, új tároló helyek és a korábbinál nagyobb, 15”-os átmérőjű képernyő, amelyen zene, film és játék egyaránt elérhető, teszi teljessé. Egy gombnyomásra a szék ággyá alakul át, amely 1,98 méteres fekvőfelületet biztosít. A repülőgépen az üzleti osztály üléseit teljesen új, V alakú elrendezésben helyezték el. Két ülést egy hosszanti tengely mentén V-alakban fordítottak egymás felé, így az üzleti osztály utasai virtuálisan kétszer nagyobb teret kapnak az ülések felső, váll-részénél, amely tovább növeli az egyéni teret.

Most először az első osztály ülései a főfedélzet első részében, az orrban helyezkednek el, amely a repülőgép legcsendesebb része. A B747-8-ason ez a rész a külső zajszigetelés, a hangelnyelő függönyök és a zajcsökkentő szőnyegek alkalmazásának köszönhetően rendkívül csendes. A nyolc első osztályú ülés mindegyike gombnyomásra ággyá alakul át, amely 2,07 méter hosszú és 80 cm széles fekvőfelületet kínál az utas számára, így lehetővé teszi a könnyű, pihentető alvást a hosszú utakon. Az új üzleti osztállyal, az első osztállyal és a megújult turista osztállyal az új Jumbo valóban egyedi repülési élményt biztosít az utasok számára.

A Boeing 747-8 egy teljesen új fejlesztésű repülőgép, amely a Boeing 747 sikeres alapjaira épül – ez a gépcsalád már 40 éve a Lufthansa hosszú távú járatainak vezérgépe. A repülőgép jelentősen jobb aerodinamikával és új szárnyvégekkel rendelkezik és a környezeti terhelése is lényegesen alacsonyabb. A Gent GEnx-2B típusú hajtóművek utasonként 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és ennyivel kevesebb a CO2 kibocsátás is, míg a zajkibocsátás 30 százalékkal lett kisebb.

A Boeing 747-8 hossza 76,3 méter, amely 5,6 méterrel hosszabb elődjénél, a Boeing 747-400-asnál. Az új Lufthansa Jumbon 362 utas foglalhat helyet: nyolcan az első osztályon, 92-en az üzleti osztályon és 262-en a turista osztályon.

A Lufthansa összesen 20 Boeing 747-8-ast vesz át 2015-ig, a tervek szerint az első öt gép még ebben az évben megérkezik. Az új Jumbok Frankfurt és Washington D. C, New Delhi, Bangalore, Chicago és Los Angeles között közlekednek majd.