2024 április 27

RSS Facebook

2012. május 15. kedd, 13:09

Nyolcéves lett a Wizz Air

Értékelés:
(0 értékelés)


Nyolcadik születésnapját ünnepli a 2004-ben alapított Wizz Air, amely elsőként kínált kedvező árú repülőutakat Közép- és Kelet-Európában.

A légitársaság közleménye szerint a társaság elkötelezte magát az utasszám bővítése és a turizmus fellendítése mellett piacain: Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Litvániában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában és Ukrajnában.

A Wizz Air jelenleg 37 vadonatúj Airbus A320 típusú repülőgépet üzemeltet, ezzel a legfiatalabb és legtisztább repülőgép-flottával rendelkezik Európában. A légitársaság kilencedik évében újra két számjegyű növekedésnek örvendhetett, amely egyértelműen felülmúlja az európai légitársaságok 2012-es átlagát. Az elmúlt 12 hónapban több mint 12 millió utast szállítottak, ez 15%-kal több, mint egy évvel korábban. A légitársaság március 31-én zárult tavalyi pénzügyi éve pedig rekord nettó profitot hozott. A Wizz Air utasai jelenleg 76 desztináció és több mint 220 útvonal közül választhatnak Európa szerte.

A születésnaphoz kapcsolódóan a Wizz Air nyolc millió jegyet a szokásos online listaár 80%-áért kínál weboldalán kedd éjféltől szerda (május 16.) éjfélig.

Turizmus Online

Fotó: Budapest Airport