2012. június 12. kedd, 14:33

Katonai repülésirányítók találkoztak Pápán

Értékelés:
(0 értékelés)


Katonai repülésirányítók találkozóját tartották – a Magyar Honvédség történetében első alkalommal – az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

A mintegy hetven résztvevőt Vicai Zoltán fogadta. Az alezredes rövid tájékoztatót adott a bázis történetéről, jelenlegi feladatairól és terveiről. Előadások hangzottak el a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) szervezeti felépítéséről, a SAC programról, illetve a Boeing cég helyi szolgáltatásáról, valamint a NAMA (NATO Airlift Management Agency) logisztikai biztosításáról, terveiről, beruházásairól.







Vicai Zoltán bemutatta a vendégeknek a bázisrepülőteret. Természetesen, nem maradhatott ki a repülésirányító torony, ahol otthon érezték magukat a volt Killián György Repülőműszaki Főiskola vadászirányító-megfigyelő szakának egykori hallgatói. Érdeklődéssel szemlélték a  beruházások eredményeként megvalósult felújított kiszolgáló épületeket, a Panther-típusú tűzoltóautókat, a reptérkarbantartó gigantikus járműveket.

Nagy érdeklődéssel tekintették meg a résztvevők a kiállított gépeket, köztük a C-17-es szállító repülőgépet. Nosztalgiával ültek be a muzeális MIG-21-es  vadászgépek pilótafülkéjébe, hiszen legtöbbjüknek e repülőeszközök pilótáinak harcálláspontokról vagy a repülésirányító toronyból történő irányítása volt a feladata.

HM Sajtóiroda; MH Pápa Bázisrepülőtér

Fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér

vissza a tetejére