2024 április 23

RSS Facebook

2011. szeptember 28. szerda, 15:47

Hangár-karbantartási szerződés

Értékelés:
(0 értékelés)

Az Aeroplex Közép-európai Kft., a Malév karbantartó leányvállalata augusztus végén megállapodást írt alá Skandinávia második legnagyobb légitársaságával, az oslói székhelyű Norwegian Air Shuttle-val. A szerződés a Norwegian 34 Boeing 737-800-as típusú repülőgépén elvégzendő téli hangárkarbantartásról, illetve az ún. ROW44 átalakítási munkákról szól (Aeromagazin 2011/9. szám). Az első karbantartás 2011. szeptember 1-jén kezdődött, s a teljes sor várhatóan 2012. március közepén fejeződik majd be.

„Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy megkötöttük ezt a szerződést a Norwegian Air Shuttle-val, amely légitársaság jelenleg az egyik legnagyobb megrendelőnk. Ez a jövőbeni együttműködés jelzi a bizalmukat a szolgáltatásaink és rugalmasságunk iránt” – mondta Nemcsok Imre, az Aeroplex ügyvezető igazgatója.

A most aláírt szerződés további együttműködést jelent a jövőre nézve a Malév leányvállalata és a Norwegian között. Az Aeroplex szakemberei korábban már elvégeztek 12 B 737-800-as típusú repülőgépen internet-hozzáférést előkészítő munkákat a ROW44 által tervezett készlettel. A munkák egy részét Budapesten, a többit a Norwegian stavangeri bázisán hajtották végre – mint arról az Aeromagazin szeptemberi száma is részletesen beszámolt. Az Aeroplex egyébként valódi úttörőként, Európában elsőként végezte el a ROW44 rendszer felépítését egy B 737-es típusú repülőgépen.


A kategória további elemei: Megdőlt a forgalmi csúcs »