2024 április 19

RSS Facebook

2012. július 04. szerda, 11:47

Szakmai hozzáértéssel, fegyelmezetten végzik munkájukat

Értékelés:
(0 értékelés)


A magyar repülő-műszakiak kiváló munkáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hazai légtérvédelmi feladatok biztosítása érdekében magas szakmai hozzáértéssel hajtották végre a légierő technikai eszközváltásának rájuk háruló feladatait– köszöntötte levelében a repülő-műszakiakat - fegyvernemi napjuk alkalmából - dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.








Az ünnepi állománygyűlésen - amelyet  az MH Légijármű Javítóüzemben július 2-án tartottak - felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredes köszöntő levelét. Ebben a Honvéd Vezérkar főnök kiemelte: a magyar repülő-műszakiak kiváló munkáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hazai légtérvédelmi feladatok biztosítása érdekében magas szakmai hozzáértéssel hajtották végre a légierő technikai eszközváltásának rájuk háruló feladatait. Szakmai hozzáértésük és magas fokú fegyelmük nemcsak a hazai, de a nemzetközi békeműveleti feladatokban is megmutatkozott. Elismerés illeti önöket ezért a teljesítményért.”

A repülő-műszakiak napja alkalmából, hosszú éveken át tartó eredményes munkája elismeréseként a Honvéd Vezérkar főnök a Magyar Honvédség éremmel tüntette ki az MH Logisztikai Ellátó Központ állományából Leiner László őrnagyot, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Markó Péter századost.

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából Bagó Norbert, Balogh Gyula főtörzsőrmestereknek és Ábrahám György törzsőrmesternek, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Ócsai Attila századosnak és Bodnár János hadnagynak, az MH Pápa Bázisrepülőtér állományából Barka Tamás főtörzsőrmesternek, az MH Légijármű Javítóüzem állományából Gyenes Gábor alezredesnek, Ádám József zászlósnak és Gál József közalkalmazottnak, valamint az MH Logisztikai Ellátó Központ állományából Csák Attila főhadnagynak.

Emléklappal köszönte meg a munkáját az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából Erdélyi Sándor törzsőrmesternek, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Takács Zsolt századosnak, az MH Pápa Bázisrepülőtér állományából Bíró Borisz István főtörzsőrmesternek, az MH Légijármű Javítóüzem állományából pedig Kiss Attila őrnagynak.

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták az MH Légijármű Javítóüzem hangárának falán az egykori repülő-műszakiak tiszteletére készített emléktáblát.

HM Sajtóiroda; Zrínyi Média

Fotó: Galambos Sándor