2024 március 28

RSS Facebook

2012. július 09. hétfő, 08:43

Az Airbus megkezdte az A320neo gyártását

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Airbus megkezdte az A320neo gyártását

Az A320neo gyártása megkezdődött Toulouse-ban az első hajtóműpilon kiszabásával. Ez július 8-án történt az Airbus Saint-Eloi üzemében, ahol a hajtóművek pilonjait és gondoláit gyártják.

A pilonok rögzítik a hajtóműveket a szárnyhoz. Ezek az alkatrészek nagyrészt megegyeznek a hagyományos A320-asokon lévőkkel, eltekintve attól, hogy anyagukban több titánt tartalmaznak, a struktúrájuk pedig az A380-as hajtóműpilonjaival mutat több hasonlóságot – nem beszélve az új „Aft-Pylon Fairing” koncepciótól, amely az A320neo család jellemzője lesz, s amely segít abban, hogy a repülőgép kevesebb üzemanyagot fogyasszon.





Mint azt Tom Williams, az Airbus új gyártmányaiért felelős alelnöke elmondta, ez az első munkafolyamat jelzi a tervezési periódus végleges lezárását és a sorozatgyártás megkezdését. A rendkívül üzemanyag-takarékos A320neóra egyébként rekordmennyiségben érkeznek a megrendelések: a gép piacra dobása óta eltelt másfél év alatt mintegy 1400 fix megrendelést regisztráltak már, ami példa nélkülien gyors ütem a polgári repülés történetében.

Az A320neo család gépei, amelyeket új hajtóművekkel és nagy szárnyvégi fülekkel, úgynevezett „sharkletekkel” szerelnek fel, 2015 végén állhatnak majd forgalomba. Ezek az új elemek 15 százalékkal csökkentik a gépek üzemanyag-fogyasztását.


Megjegyzés:

A hírhez kapcsolódó video megtekinthető a www.airbus.com/broadcastroom oldalon.

Fotó: Airbus