2012. július 09. hétfő, 14:00

Kényelmesebb lesz a beszállás a Wizz Air járatain

Értékelés:
(0 értékelés)


A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy 2012. augusztus 1-től megkezdi új kézipoggyász-szabályzatának tesztelését, hogy a gépek még pontosabban induljanak és kellemesebbé váljon a beszállás.








A teszt, amelyre a jövő hónapban kerül sor minden London Luton és Katiwice közti járaton, azt a rövid távú járatokon gyakran felmerülő problémát orvosolja, hogy a korlátozott méretű utastérbe hozott sok poggyász kényelmetlenné teheti a beszállást. Hely hiányában a poggyászokat a légitársaság munkatársai eltávolítják, és ez gyakran vezet késéshez. Annak érdekében, hogy utasokat, főleg az időseket és a gyermekkel utazókat kevesebb kényelmetlenség érje és a gépek még pontosabban induljanak, a Wizz Air most kisebb csomaggal való utazásra ösztönzi utasait.


Azok az utasok, akik július 9-től a tesztben résztvevő járatokra foglalnak helyet, augusztus 1-től egy kis kézi poggyászt ingyen felvihetnek a fedélzetre, vagy online fizetnek 10 eurót, amennyiben egy nagy kézipoggyászt szeretnének az utastérbe felvinni. Azok, akik úgy döntenek, hogy fizetnek a nagy poggyászért, hamarabb szállhatnak fel a gépre (rögtön a Wizz Xpress utasok után), hogy az ülések feletti csomagtérben minden nagyméretű kézipoggyász számára jusson hely. Az opcionális poggyászfeladás továbbra is elérhető valamennyi utas számára. Az új, nagy csomagért fizetendő díj várhatóan arra ösztönzi majd az utasokat, hogy inkább egy kis csomaggal repüljenek. A repülőtér területén vásárolt tárgyakat (ami a Wizz Air 78 repülőtéri partnerének fontos bevételi forrása) továbbra is be lehet vinni az utastérbe. A Wizz Air hisz abban, hogy a beszállás így gyorsabbá válik és a gépek mindinkább időben indulnak majd, így összességében kellemesebbé válik az utazás. A tesztidőszak a tervek szerint augusztus végéig tart majd, ám ha az ez idő alatt szerzett tapasztalatokból nem lehet még hosszú távú következtetéseket levonni, a tesztet meg is hosszabbíthatják. Amennyiben a teszt sikeresnek bizonyul, az új kézipoggyász-szabályzat a teljes Wizz Air hálózaton érvénybe lép.

“A Wizz Air az utasbarát diszkont repülés úttörője: utasaink nagyra értékelik a Wizz Air segítőkész és barátságos személyzetét és a családok számára kidolgozott termékeit, mint például a Wizz Xclusive Club-ot. A Wizz Air most a repülés egyik legkellemetlenebb részét, a gyakran idegőrlő beszállást kívánja kényelmesebbé tenni. Véleményünk szerint a mindössze 10 eurós online díj, amelyet a nagy kézipoggyászért kell fizetni, arra ösztönzi majd az utasok többségét, hogy csak olyan kisméretű táskát hozzanak magukkal az utastérbe, amely elfér az ülés alatt. Ennek köszönhetően a beszállás még kényelmesebbé válik, hiszen elkerülhetjük a csomagokkal teli folyosókból adódó kellemetlenséget, a korlátozott poggyásztér túlzsúfoltságát és a megengedettnél nehezebb csomagok eltávolításából adódó gyakori késést. Az utastérben elhelyezett csomagok csökkenésével az üzemanyag-fogyasztás is csökken, így alacsonyabbak lesznek a költségek és óvjuk a környezetet. Reméljük, hogy utasaink élvezik majd ezeket az előnyöket a tesztelés során a London-Katowice közti vonalon. Amennyiben a teszt sikeresnek bizonyul, az új kézipoggyász szabályzatunkat és a repülési üzletágban tapasztalható legkellemesebb beszállás nyújtotta előnyöket mind a 244 útvonalunkra és hálózatunk 28 országára kiterjesztjük,” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetője.

Kép és szöveg: Wizz Air

vissza a tetejére