2024 április 19

RSS Facebook

2012. augusztus 03. péntek, 08:58

Napi öt járatot indít télen Prágába a CSA Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Az idei téli menetrendben több járatot indít a CSA cseh légitársaság Budapest mellett Brüsszelbe, Düsseldorfba, Milánóba és Varsóba is bővíti járatainak számát. A légitársaság az időszakban új árképzési rendszert vezet be, igyekszik optimalizálni a szezonalitást és saját mobil weboldalt és alkalmazást fejleszt.








A közelgő téli időszakban a CSA járatainak száma összességében megegyezik majd a most nyáron kínálttal, ami a csúcsidőszakban heti 418 oda-vissza járatot jelent. Partnereivel közösen összesen 47 ország 68 városába közlekedtet járatokat télen. A téli menetrendben megduplázza járatainak számát Düsseldorfba, a jelenlegi két járat mellé egy déli és egy éjszakázó járat is társul. A Brüsszelbe utazók napi négy járat közül választhatnak majd, lesz egy második reggeli járat is. A milánói vonalon szintén üzembe áll egy déli járat, így összesen három járat közlekedik majd naponta. Prága és Budapest között ötre nő a járatok száma. A hazai utazóközönségnek így kedvező átszállási lehetősége nyílik Prágából további kelet-európai úti célokra, valamint Tel Avivba és Abu Dhabiba. Heti háromra bővül a koppenhágai és a varsói járatok száma is.

A CSA átveszi a JobAir Prágából Berlinbe és Stuttgartba közlekedő menetrend szerinti járatait, és mindkét úti célra napi 2 járatot közlekedtet majd az idei nyári szezon végétől, 2012. szeptember elejétől.

Kelet felé is terjeszkedni kíván a légitársaság. Együttműködéseinek köszönhetően heti egy járattal bővül a Jekatyerinburg, Nyizsnij Novgorod, Szentpétervár és Ufa útvonal. A Tatarstan Air codeshare-nek köszönhetően újdonság a menetrendben a permi közvetlen járat.

A CSA a jelenlegi járatai megtartása mellett a téli időszakban 11 oda-vissza járatot közlekedtet hetente Tel Avivba. Az Etihad Airways-zel kötött együttműködésnek köszönhetően új, távoli útvonalak is elérhetővé válnak Abu Dhabin keresztül.

Szintén újdonság az idei télen, hogy a taskenti és genfi járat egész évben menni fog. Viszont a szezonálissá válik a bakui és lvovi járat és télen leáll. Mindkét úti cél, ahogy Velence is, a jövő nyáron újra elérhető lesz a menetrendben.

Mobil weboldal és más újdonságok

Termék- és technológiai újdonságokat egyaránt tartogat a téli időszak. A légitársaság új fajta árazást vezet be, és megújítja fedélzeti osztályait, amelyek ezentúl a Promo, Standard, Plus, Flexi, és Business elnevezések alatt futnak. Ezek közül az első négy a turista osztályon lesz elérhető. Ehhez kapcsolódóan új foglalási rendszert is vezet be weboldalán a légitársaság, amelyben minden jegytípus elérhető, tisztább struktúrájú és gyorsabb.

A legfrissebb újítás a légitársaság mobil weboldala és okostelefonokra fejlesztett alkalmazása. A mobiloldalon lehetőség van gyors és egyszerű jegyvásárlásra, az indulások/érkezések ellenőrzésére, és a meglévő foglalások menedzselésére. A mobiloldal 5 nyelven (cseh, angol, orosz, német és francia) érhető el. A légitársaság android alkalmazást is készített, amelynek iOS verziója jelenleg készül és év végére lesz letölthető.

Turizmus Online

Fotó: Varga Zoltán