2024 március 29

RSS Facebook

2012. augusztus 07. kedd, 15:12

A Wizz Air határozottan kiáll az alacsony árak transzparenciája mellett

Értékelés:
(0 értékelés)


A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ismét arra szólítja fel a Ryanairt, hogy ugyanolyan átlátható árakat kínáljon a magyar utasoknak, mint amelyeket a fogyasztók a wizzair.com-on történő foglalások alkalmával választanak.











A Wizz Air vezető pozícióját átlátható árazásának, kedvező ajánlatainak és egyértelmű, felhasználóbarát honlapjának köszönheti, amely megfelel mind Magyarország, mind az Európai Bizottság előírásainak. Korábban a Ryanair hamis vádjait már megcáfolta a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, és a mai sajtótájékoztatón a Wizz Air a Ryanair flotta korára és a repülőjegyek áraira vonatkozó állításait is cáfolta, továbbá megerősítette, hogy a Wizz Air, és nem a Ryanair működteti a legzöldebb és legfiatalabb nagyméretű légi flottát Európában. A Wizz Air szintén megerősítette, hogy utasai repülnek a legalacsonyabb árakon, teljesen átlátható foglalási rendszerrel anélkül, hogy az utolsó pillanatban további díjakat számolnának fel.

A Wizz Air az egyetlen magyar diszkont légitársaság, amely továbbra is elkötelezett amellett, hogy újabb munkahelyeket teremtsen Magyarországon és elősegítse a turizmus növekedését, úgy hogy eközben magas színvonalú szolgáltatást és teljesen átlátható árazást nyújt.


“A Wizz Air utasai tudják, hogy minden, meghirdetett alacsony árú Wizz Air repülőjegy valóban elérhető, és a wizzair.com-on minden meglepetés és rejtett költség nélkül foglalható. A Wizz Air meghirdetett árai és a honlapon a keresés során megjelenő árak minden esetben a legmagasabb foglalási költségeket tartalmazzák. Az egyetlen meglepetés, ami az utasokat érheti, hogy végül kevesebbet fizetnek, ha tudnak Wizz Air Hitelkártyával vagy banki átutalással fizetni. Ezzel szemben, ha még meg is találja valaki a Ryanair meghirdetett legalacsonyabb árát, szinte biztosan jelentős foglalási díjat kell fizetnie a repülőjegy árán felül. Ma arra szólítjuk fel a Ryanairt, hogy hagyjon fel hamis vádjaival és ismerje el, hogy a Wizz Air működteti a legzöldebb flottát, és szintén ő ajánlja a legátláthatóbb alacsony árakat Magyarországon. A verseny jó, de még ennél is fontosabb a fogyasztók számára új desztinációkat és átlátható, őszinte árakat kínálni. A Ryanair mindkettőben kudarcot vallott, és egyszerűen lemásolja a Wizz Air már sikeres alacsony árakat kínáló, budapesti  járathálózatát, ami által semmilyen új értékkel nem járul hozzá a magyar légi közlekedéshez. A Ryanair múlt héten bevallotta részvényeseinek, hogy budapesti és varsói bázisán veszteséggel üzemel. Vajon csak véletlen egybeesés, hogy a fogyasztóknak  ezeken a bázisokon arra is van lehetőségük, hogy a Wizz Airnél foglaljanak alacsony áron repülőjegyeket? A magyar fogyasztók emlékeznek arra, hogy mi történt legutóbb, amikor a Ryanair azt állította, hogy veszteséget termel Budapesten: egyszerűen, egyik napról a másikra felfüggesztette működését, és más, olyan  repülőterekre telepítette át játékszereit, ahol jelentős ártámogatásra lelt. A Wizz Air ahogy korábban, úgy  most is még inkább elkötelezett Budapest és Magyarország mellett, és nyereségét a hazai piacon továbbra is a turizmus fejlesztésébe fekteti be a nagyon alacsony árak biztosítása révén” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.


Kép és szöveg: Wizz Air