2024 május 05

RSS Facebook

2011. szeptember 29. csütörtök, 10:09

Piros-fehér-zöld B 737-900ER

Értékelés:
(1 értékelés)


Első látszatra akár azt is hihetnénk, hogy egy új magyar kormánygépet látunk a fényképen. A piros-fehér-zöld festésű farokrész azonban ne legyen megtévesztő, mivel a fotón látható repülőgép nem más, mint a tádzsikisztáni székhelyű Somon Air új Boeing B 737-900ER repülőgépe, amelyet a napokban vett át a közép-ázsiai légitáraság a gyártótól Seattle-ben.







A B 737-900ER a B 737 NG család legújabb és egyben legnagyobb tagja, amely hatótávolságban is felülmúlja elődeit az egyfolyosós gépek piacán. Emellett az utasok már az új Sky Interior kabinbelsővel találkozhatnak a fedélzetre lépve, amely szintén teljesen új megoldásokat alkalmazva teszi a repülés élményét még élvezetesebbé a géppel repülők számára, köszönhetően a megnagyobbított felső csomagtartóknak, a LED-es belső világításnak, illetve az új kárpitozásnak.

Mint az a képen is látható, a tádzsikisztáni hazarepülés egyben humanitárius szolgálat is volt a Somon Air számára, mivel a gépen 1450 kg orvosi felszerelést küldött az Egyesült Államok kormánya a Boeing közreműködésével a HOPE-program keretében Tádzsikisztán elmaradottabb régióiba, ahol nincsenek megfelelő orvosi eszközök a betegek ellátására

Fotó: Boeing - Somon Air B 737-900 ER