2024 április 18

RSS Facebook

2012. augusztus 16. csütörtök, 13:34

Érkezik az Ethiopian első Dreamlinere

Értékelés:
(2 értékelés)


2012. augusztus 17-én landol Addis Ababában a Bole nemzetközi repülőtéren az Ethiopian Airlines első B787 Dreamliner repülőgépe. 

Az afrikai légitársaság ezzel az első olyan japánon kívüli légi fuvarozó lesz, amely az új géptípussal büszkélkedhet. A gép első járata, ami a "The Dream Tour" becenevet kapta augusztus 18-án száll fel fedélzetén közel 270 prominens vendéggel, akik a Kilimandzsáró hegycsúcs felett tesznek egy kört.







Ezt követően, augusztus 19-től több útvonalon is repül majd a gép rotációs rendszerben.Ha mázlijuk van, az utasok a Kilimandzsáró, Mombassa, Harare, Lusaka, Nairobi, Entebbe, Lagos, Johannesburg, Abuja, Malabo, Douala, Lomé, Accra, Maputo, Luanda, vagy Dubai, Mumbai, Róma, London és Frankfurt útvonalon is utazhatnak vele az elkövetkező időszakban. Egészen addig, míg le nem szállítják a légitársaság számára a második ilyen repülőgépet. Onnantól meghatározott menetrendi járatot repülnek vele, hogy melyek lesznek ezek az úti célok, később derül ki.

A gép fedélzetén 24 Cloud Nine business class ülés található, emellett 245 ülést kínálnak a turistaosztályon. A kényelmes üléseken túl az új Dreamliner belső kilakítása számos plusz komfortot is kínál az utasoknak. Ilyen a fedélzetén a magasabb páratartalom, a kézipoggyászok nagyobb rakodótere, a 60%-kal alacsonyabb zajszint, vagy a nagy ablakok.

Turizmus Online