2012. augusztus 31. péntek, 09:34

Új járatok, sűrűbb forgalom

Értékelés:
(0 értékelés)


Újabb járatok érkeznek Budapestre a téli menetrendi időszakban és még az ősszel növeli a járatai sűrűségét több légitársaság is.

A Budapest Airportnál még tart a nyári utazási szezon, de a légitársaságok és a repülőtér már az őszi-téli menetrend megvalósítását tervezik.










Heti kettőről háromra emeli budapesti járatainak számát a svájci SkyWork Airlines. Az elsősorban üzleti utazókra és a turistákra alapozó légitársaság közel egy éve indította el a közvetlen Bern-Budapest járatot, amely a jelek szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A SkyWork ezért a csütörtöki és a szombati repülők mellé szeptember 4-ével kezdődően egy újabb, keddi járatot is felvett a menetrendjébe. A svájci társaság gépei hétköznapokon kedden és csütörtökön 13.25-kor érkeznek Budapestre és 13.55-kor indulnak tovább, míg a szombati járat 19.25-kor jön és 19.55-kor száll fel a svájci főváros irányába.

A svájci légitársaság 7 gépes flottát üzemeltet, ebből három kanadai gyártmányú Bombardier Dash-8 Q400-as és négy darab német gyártmányú Dornier 328-110 típusú légcsavaros-gázturbinás repülőgép. A budapesti járatokon általában a 31 személyes Dornierek közlekednek. A Budapest Airport járatkínálatában Bern mellett Zürich és Genf is szerepel.

A téli menetrendi időszak másik újdonsága az orosz Ural Airlines, amelynek Airbus A 320 típusú gépei egyelőre hetente egy alkalommal közlekednek majd Jekatyerinburg és Budapest között. Az Ural Airlines gépei szerdánként 16.35-kor érkeznek az uráli városból Magyarországra majd 17.40-kor indulnak vissza. A járatot az Ural Airlines 160 személyes Airbus A 320 típusú gépekkel teljesíti, a járaton 14 business osztályú helyet kínálva. Az Ural Airlines első járata a tervek szerint 2012. október 3.-án érkezik Budapestre.

Az Ural Airlines jelenleg 15 Airbus 320 és 321 típusú gépből álló flottát üzemeltet jekatyerinburgi bázisáról mind belföldre (Moszkva, Szentpétervár, Irkutszk, Vlagyivosztok, Krasznodár) mind külföldi desztinációkra (Barcelona, Szófia, Isztambul és Róma). Az Ural Airlines 2010-ben 1,8 millió utast szállított. Az Ural Airlines magyarországi képviseletét a Robinson Tours látja el. (Budapest, V. ker. Sas u. 1. sz.)

Budapest Airport
vissza a tetejére