2024 március 28

RSS Facebook

2012. december 04. kedd, 10:38

Bevezette a fix helyfoglalást az easyJet

Értékelés:
(0 értékelés)


November 27. óta minden easyJet-járaton könnyebbé és kényelmesebbé vált az utazás az ülőhelyfoglalásnak köszönhetően, naponta több mint 1000 járaton. November 13-tól már a Budapest-London járatokon is lehetőség nyílt az előzetes helyfoglalásra, mostantól pedig a teljes easyJet hálózaton bevezetik a rendszert.








Aki családtagjai mellett szeretne utazni, nem akar a gép hátsó felében ülni, vagy éppen hosszabb lába miatt van szüksége extra helyre a repülőgépen, saját maga jelölheti ki ülőhelyét az easyJet összes járatán.

Az áprilisban kezdődő tesztelés óta több mint 2 millióan utaztak így 12 500 járaton. 70 százalékuk szerint az új rendszer jobb, mint az easyJet-en eddig alkalmazott foglalási mód.

Helyfoglalási díjak: ·

12 GBP az extra lábhosszú üléseknél

· 8 GBP az elől lévő üléseknél

· 3 GPB minden más választott ülésnél

Akik nem szeretnének utazás előtt ülést választani, azok természetesen továbbra is élhetnek a hagyományos foglalás lehetőségével, ahol a társaság a check-in folyamat során választ helyet a repülőre, térítésmentesen.

Az easyJet a világ legjobb ültetés algoritmusával rendelkezik, így azok, akik nem foglaltak ülést, de együtt vásárolták meg a jegyüket, lehetőség szerint egymás mellé kerülhetnek majd a gépen is.

“Biztosak vagyunk abban, hogy ez a lépés nemcsak a meglévő utasainknak szerez örömet, hanem új utasokat is ösztönözhet arra, hogy velünk repüljenek” – mondta a bevezetés kapcsán Paul Simmons, az easyJet UK igazgatója. Az éves easyJet Plus! kártya tulajdonosok és a Flexi Fare jeggyel rendelkező utasok ezentúl is jogosultak az elsőbbségi beszállásra. A Speedy Boarding szolgáltatás számukra lehetővé teszi, hogy ők szálljanak fel és le a repülőgépről először.

Fotó: easyJet