2012. december 06. csütörtök, 15:13

Gyermekbarát repülőtéri terminál

Értékelés:
(0 értékelés)


A Budapest Airport átadta a vadonatúj Baby Lounge-ot, vagyis baba-mama várót a 2B terminál tranzit területén.

Az első vendégek a XVIII. kerületi Martinovics téri óvoda gyermekei voltak, akik a helyszínen egyúttal a Mikulással is találkoztak. A baba-mama várót a Budapest Airport még komfortosabbá és barátságosabbá alakította, amelyben ezentúl játszósarok, vidám színekkel és figurákkal dekorált fal, rajztábla és modern pelenkázó- és szoptatóhelyiség is található.









Bámulatos változáson esett át a Budapest Airport 2B terminálján a frissen felújított ún. Baby Lounge: vidám színek és otthonos hangulat várja a budapesti repülőtér legfiatalabb utasait. Olyan festést kapott a Lounge, amely mesés, mégis nemzetközi hangulatot teremt. A színes rajzfigurák mellett 13 nyelven olvasható a felirat, hogy minek mi a neve. Az újragondolt váróban a gyermekeknek is élmény lesz a felszállás előtt a tranzitban eltöltött idő. A kisebbek számára berendezett, mintás szőnyeggel borított interaktív játszósarok, valamint a nagyobbaknak szánt mini sátor-alagút remekül lefoglalja az örökmozgó csemetéket.

A Budapest Airport a kismamákra is gondolt: egy függönnyel elválasztható sarokban egy kényelmes fotel nyújt lehetőséget szoptatásra. További praktikus megoldás a baba-mama várótól csupán karnyújtásnyira lévő modern pelenkázó helyiség, valamint a mikrohullámú sütő, amivel a csecsemők számára hozott anyatejet, tápszert vagy más italt melegíthetik meg az édesanyák.

Gyermek váróhelyiséghez méltóan az első vendégek a XVIII. kerületi Martinovics téri óvodából érkeztek, mintegy harmincan, hogy alapos „terheléses próbának” tegyék ki a létesítményt. Legnagyobb meglepetésre, nem sokkal később megjelent a Mikulás is, aki egyébként egész nap a reptér termináljain fogadja az utasokat. A Télapó külön ajándékokat hozott mind a húsz óvodás gyermeknek, akik megmutatták, hogy idén sem felejtették el a Mikulás-dalokat.

„A többórás repülőút kimerítő és unalmas egy kisgyermek számára, a repülőtéri várakozás azonban mostantól nem lesz az” – mondta a váróhelyiség megnyitóján René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Hozzátette: „Igazi meglepetést, különleges élményt szerettünk volna nyújtani utasaink számára, akik kisgyermekkel nem-schengeni országba utaznak, így már nem csak a SkyCourtban, hanem az útlevél ellenőrzés után, a 2B Terminálon is találnak kifejezetten a számukra épített váróhelyiséget.”

Budapest Airport
vissza a tetejére