2024 március 28

RSS Facebook

2013. január 04. péntek, 13:54

Tovább bővít Budapesten a Norwegian

Értékelés:
(0 értékelés)


Hivatalosan is bejelentette az új Helsinki-Budapest járat elindítását a Norwegian skandináv diszkont légitársaság. A jellegzetes piros-fehér festésű Norwegian-járatok a nyári menetrendi időszakban heti háromszor repülnek a finn és a magyar főváros között.










2013. április 11-én érkezik az első piros orrú Norwegian gép Helsinkiből Budapestre. A mostani tervek szerint heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik a norvég diszkont légitársaság Boeing 737-800 típusú gépe a finn és a magyar főváros között. A járat 19.40-kor indul Helsinkiből és 20.55-re érkezik Budapestre, ahonnan a szokásos félórás fordulóidővel 21.25-kor indul vissza, hogy helyi idő szerint 00.40-re érjen Helsinkibe. A Norwegian gépei – időjárástól függőn – átlagban 2 óra és 15 perc alatt teszik meg az utat Helsinkiből Budapestre.

A Budapest-Helsinki Norwegian járatra már lehet jegyet vásárolni az interneten. Az utazás időpontjától függően akár mindössze 100 euróba (árfolyamtól függőn kb. 29.000 forintba) kerülhet egy oda-vissza jegy a magyar és a finn főváros között. A kedd-csütörtök-vasárnapi járat beosztás egyébként mind az üzleti utazóknak, mind a turistáknak kedvez, hiszen Budapest a finn, Helsinki pedig a magyar utazók számára jelent kiváló hosszú hétvégés, városlátogató (ún. city-break) utat.
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-európai képviseletének összegzése szerint Helsinkiből korábban a Malév és a Finnair napi két járata, majd a Malév megszűnése után a Finnair napi két járata repült Budapestre. Az új szereplő belépése 20%-os kapacitásnövekedést és várhatóan árversenyt is eredményez majd az útvonalon, mind a hétvégi egyéni utasok, mind pedig a hét közbeni hivatásturisztikai csoportok számára.


Ezzel a norvég fapados légitársaság 2013 nyarán már valamennyi északi fővárosból üzemeltet majd közvetlen járatot Budapestre: Oslóból heti 9, Stockholmból és Koppenhágából heti 6-6, Helsinkiből pedig heti 3 alkalommal.
2013-ban az alábbi légitársaságok közvetlen járatai – összesen heti 77 járat – repülnek hazánk és valamelyik észak-európai város között:


- Norwegian: heti 24 járat (Oslo, Stockholm, Koppenhága, Helsinki);
- Finnair: heti 14 járat (Helsinki);
- Wizzair: heti 14 járat (Stockholm/Skavsta, Malmö, Göteborg/Säve, Turku);
- Ryanair: heti 11 járat (Stockholm/Skavsta, Göteborg/Säve, Billund, Tampere);
- SAS: heti 9 járat (Oslo, Koppenhága)
- Air Baltic: heti 5 járat (Riga), ebböl heti egy járat a Hévíz-Balaton reptérre.

Turizmus Panoráma Bulletin