2013. február 08. péntek, 11:04

A világ tíz legbiztonságosabb légitársasága között az EVA AIR

Értékelés:
(0 értékelés)


A német AERO International Magazine kiválasztotta a világ tíz legbiztonságosabb légitársaságát.

A német AERO International Magazine kiválasztotta a világ tíz legbiztonságosabb légitársaságát. A társaság már 9 éve mindig benne van a top 10-ben, és javított korábbi helyezésén is. Jelenleg a hatodik a listában a Finn Air, az Air New Zealand, Cathay Airways, Emirates és az Etihad Airways mögött. A magazin havonta jelenik meg, és a polgári repülésre fókuszál.

A magazin az értékelést a Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) hivatalos tanulmánya alapján készítette, melyben összesen 800 légitársaságot vizsgáltak. A JACDEC 800 légitársaságot vizsgált több szempont alapján, például történt-e súlyos baleset az elmúlt 10 évben. Az EVA AIR-nél huszonegy éves fennállása óta nem történt semmilyen végzetes baleset. A dolgozók folyamatosan biztonsági képzésekben részesülnek, a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, a repülőgép flottát folyamatosan szigorúan vizsgálják.




A légitársaság 2005 óta két évenként folyamodik a IATA Operational Safety Audit (IOSA) bizonyítványért, melyet eddig minden alkalommal hibapontok nélkül, 100%-os minősítéssel megkapott. A EVA AIR és a hozzá tartozó UNI Air a Golden Wing Awardot is megkapta, a taiwani polgári repülésért felelős szervezettől, mert kiemelkedő teljesítményt nyújt a biztonság, megbízhatóság és utasok kiszolgálása területén egyaránt.  

Turizmus Panoráma Bulletin


vissza a tetejére