2013. február 27. szerda, 10:20

Újabb állomásához érkezett az első repülőképes A350XWB összeszerelése Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Újabb állomásához érkezett az európai Airbus repülőgépgyár első repülőképes A350XWB repülőgépének a végszerelése. Az MSN001-es számú gépre felkerültek a szárnyak, illetve azokra a wingletek, valamint minden olyan külső elem, amely része a sárkányszerkezetnek.

Az első repülésre szánt A350-est tegnap vontatták át a toulouse-i Roger Béteille hangárból a Clément Aderbe, ahol számos földi teszten esik majd át a szerkezet. Hasonló ellenőrzések már történtek a 30-as számú munkaállomáson is, itt ellenőrizték le a sárkány struktúrális elemeit, illetve a kormányfelületek, valamint a fékszárnyak működését. Továbbá itt tesztelték le a futóműveket működtető mechanikák működését is, azaz a futómű kibocsájtásának és behúzásának a folyamatát.

A következő fázisban, azaz a 18. állomáson – amely külső helyszínen van – három fő része lesz a további ellenőrzéseknek. Az első során az üzemanyag tankokat vizsgálják. Azok feltöltését, a különféle feltöltési szinteket, a tartályok és az üzemanyagrendszer szigetelését, az üzemanyagrendszer működését, az üzemanyag áramlását a tartályok között, illetve a hajtóművekig. Emellett szintén most kezdődik a gép törzsének a túlnyomás próbája valamint a fedélzeti rádiók működésének az ellenőrzése.

Mint az jól látható a képen, már csak a hajtóművek hiányoznak a szárnyakon lévő pilonokról. Azok majd akkor kerülhetnek a helyükre, ha a mostani tesztsorozat is befejeződik és a szakemberek nem találnak semmi javítani való problémát az elkészült gépen.


Fotó: Airbus
vissza a tetejére