2024 március 28

RSS Facebook

2013. március 26. kedd, 14:14

Zöld fejlesztések az easyJetnél Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Könnyített ülésekkel és új, szárnyvégi aerodinamikai elemek bevezetésével spórol üzemanyagot 14 új repülőgépén az easyJet. A légitársaság április végén mutatja be új repülőgépeit, a jelenlegiekhez képest 26 százalékkal könnyebb ülésekkel. További 214 gépén is fejlesztéseket vezet be az easyJet: kisebb tömegű kézikocsikkal csökkenti üzemanyag-felhasználását és CO2 kibocsátását a légitársaság. 






Az áprilistól bemutatkozó 14 új repülőgépen Recaro SL3510 ülések várják majd az utasokat. A sportautó üléseket is gyártó német cég olyan ülő alkalmatosságokat tervezett a légitársaságnak, amelyek ergonomikus kialakításuknak köszönhetően még kényelmesebbek lettek és több helyet is hagynak az utasok lábának. Az új gépek szárnyvégi elemekkel, azaz Sharkletekkel bővülnek, amelyek tovább növelik a szárnyak hatékonyságát. A könnyebb kézikocsik pedig a meglévő flotta gépein mutatkoznak be, ugyancsak áprilistól. A technikai törekvéseknek köszönhetően az easyJet az éves 2,7 milliárd fontos üzemanyagköltségből 2,7 millió font megtakarítást remél.

A légitársaság, - amelynél 22 százalékkal kevesebb az utasonként egy kilométerre jutó CO2 kibocsátás, mint egy hagyományos légitársaság ugyanazon útvonalán – a közelmúltban is jelentett be zöld fejlesztéseket. Márciusban kezdte az ún. Zonal Drying rendszer tesztjét, amelynek köszönhetően a páratartalom megkötése révén akár 250 kg súlyt is megspórolhatnak majd járatonként.