2024 április 23

RSS Facebook

2013. június 10. hétfő, 10:07

A350XWB lesen Toulouse-ban – Exkluzív Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Múlt héten a Toulouse-i Airbus gyárban járt az Aeromagazin stábja, ahol a világ vezető repülési szakújságíróival együtt megtekinthettük az európai repülőgépgyártó legújabb, kompozitból készült A350XWB utasszállító repülőgépét. Az MSN001-es példány az első repülőképes változata a modellnek, amely napokon belül végrehajthatja a szűzfelszállását.

Az Aeromagazin exkluzív interjút készített Frank Chapman-nel, az A350XWB-projekt vezető tesztpilótájával, aki az első felszállásnál ül majd az A350-es bal ülésében. A berepülőpilóta számos érdekességet és különlegességet mesélt az új A350XWB-ről. A vele készült interjút az Aeromagazin július számában olvashatják majd. Addig ízelítőül néhágy fotó az új A350XWB-ről.

Az új géppel már javában folynak a földi hajtómű és gurulópróbák és várhatóan napokon belül bejelenti az Airbus gyár, hogy mikorra tervezik az A350XWB szűzfelszállását. Egyes vélemények szerint mindenképpen levegőbe emelkedik a gép még a héten, hogy a jövő hét végén részt vehessen a jubileumi, 50. Paris Air Show-n, mint a repülőkiállítás legnagyobb szenzációja. Frank Chapman szerint azonban ahhoz, hogy ez valóban létrejöhessen legalább öt-hat felszállást végre kell hajtani a géppel annak érdekében, hogy a párizsi hatóságok valóban engedélyt adhassanak az A350-esnek a francia főváros fölé történő berepülésére, illetve az air show betonja feletit az áthúzására. Mindenesetre kíváncsian várjuk a híreket, hogy mikor lesz az első történelmi jenetőségű felszállása. Az Aeromagazin július számában arról is beszámolunk részletesen.